Ismertető elsősegély felszereléseknél végbement változásokról, újdonságokról      Mi is az, ami mellett nem tudunk elmenni úgy, hogy ne jutna egyből eszünkbe az összes fájdalom, amit sérüléseink kapcsán átéltünk kiskorunktól, napjainkig? Nem hiszem azt, hogy lenne olyan jóérzésű ember, aki ne szeretné gyermekeit, hozzátartozóit, önmagát megkímélni azon "kellemetlenségektől", amik a sebeink gyógyulásakor, mint "velejáró fájdalmak", néha a tűréshatárunkkal játszadoztak.
      Miért is beszélek múlt időben? Mert az, amivel most meg szeretném ismertetni Önöket, elfeledtetik velünk mindezeket a gondokat.
      A cégünk által forgalmazott kötszerek, sebtapaszok nem ragadnak bele a sebbe, legyen az akár bőrhiányos sérülés is. Ezek az ALUMIN® bevonatos kötszerek miben tudnak segíteni?
 • lerövidül a gyógyulás ideje
 • fájdalommentessé válik a kötszercsere
 • nincs újravérzés
 • nem igényel plasztikázást a gyógyulás utáni heg

     Ennek az igazolására szolgál az a tény, hogy az égési osztályokon már évtizedek óta használják ezeket az anyagokat, de a hétköznapi életünkben ez eddig még nem terjedt el sajnos. Ennek az elterjedését szeretnénk most ezzel a tájékoztatóval is elősegíteni, hogy a többi uniós tagállamban már régóta használatos eszközök a mi számunkra is elérhetőek legyenek.
     Miben másak ezek a német, DIN szabványos elsősegélynyújtó felszerelések, eszközök az eddig ismertekhez képest?
 • használatbavételkor azonnal áttekinthető rendszer (nem telik el segítségnyújtásra fordítható hasznos idő a kötszerek keresésével)
 • minden kötszer egyesével csomagolt (a fel nem használt kötszerek nem veszítik el sterilitásukat)
 • a falra szerelhető ládák kettős rendeltetésűek:
  1.  fali gyógyszeres szekrényként is szerepelnek
  2.  egy mozdulattal levehetőek és a sérülés helyszínére szállíthatóak
 • ABS műanyagból készültek, ütés-, sav- és lúgállóak
 • nem csak az MSZ által előírtaknak felelnek meg, hanem az uniós DIN 13157 és a DIN 13169 előírásoknak is
 • figyelembe vesszük az adott munkakörülményekhez mérten, a speciális sérülések lehetőségét, és annak megfelelően tudjuk kialakítani az elsősegély ládák összetételét (fém-, fa-, papír-, műanyag- ill. vegyipar esetén más-más sérülésekre kell felkészülni)

     Ilyen jellegű kérdések megválaszolásában tudunk segítséget nyújtani, legyen szó akár sebtapasz problémáról, vagy egy orvosi szoba kialakításáról.
Egy másik nagyon fontos újdonság a fali, félautomata sebtapasz adagoló.
Szerepe:
"Egykezes", eltávolítja a védőfóliát a kivétel pillanatában, így nem szükséges a társunk segítsége a seb ellátásához.
Előnye:
Megszűnik a "véletlenül kivett tapaszok" okozta nagy fogyás, mivel csak a helyszínen használható fel a kivett termék. A speciális kulccsal cserélhető blokkok-igény szerint-különböző jellegű és alakú tapaszokat tartalmaznak.
Termékeink természetesen nem csak az itt felsoroltakból áll, hanem ide tartoznak a sebtapaszoktól kezdve az elsősegély felszerelések, az égési sérülések ellátására alkalmas szerek-kötszerek (Water-Jel), a sürgősségi ellátáshoz szükséges eszközök, lélegeztető készülékek, defibrillátoron át a mentő helikopteres felszerelésekig minden, ami az életmentéshez szükséges.
Bővebb információkért forduljanak kérdéseikkel cégünkhöz!
A termékek utánpótlásáról, meglévő felszereléseik feltöltéséről természetesen gondoskodunk, továbbá szívesen adunk tájékoztatást olyan kérdésekben, hogy az Önök munkaterületén előforduló sérülésekre milyen modern, esetleg eddig nem ismert ellátásra van lehetőség.
Megköszönve figyelmüket, kérjük, tekintsék meg termékeink közül kiragadott képgalériánkat!